nieuws

Bijgepraat over warmtepompen op VSK 2018

klimaattechniek

Bijgepraat over warmtepompen op VSK 2018

Tijdens de vakbeurs VSK in Utrecht, organiseert Vakblad Warmtepompen op woensdag 7 en donderdag 8 februari de gratis Warmtepompen Innovatieroute 2018. Door met ons mee te lopen wordt u in korte tijd geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen. De inschrijving is nu geopend.

Nederland  staat aan de vooravond van een grote groei van het aantal warmtepompen in woonhuizen en gebouwen. Dit zei de kersverse voorzitter van de Dutch Heatpump Association (DHPA) eind vorig jaar tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres in Veenendaal.

 

Warmtepomp alternatief voor cv-ketel

Onder meer door subsidies is de warmtepomp steeds populairder als duurzame vervanger van – of aanvulling op – de hr-ketel. In bestaande woningen kan er in veel gevallen geen warmte uit bodem of grondwater worden gewonnen. Dan is de buitenlucht een mogelijke warmtebron. Vaak wordt dan overgegaan op een hybride warmtepomp of een hybride systeem van een warmtepomp in combinatie met een gasketel.

 

Vragen over warmtepompen

Omdat het gaat om een relatief nieuwe techniek zijn er nog veel vragen. Als u die ook heeft, dan kan de Innovatieroute uitkomst bieden. Maar ook als u wil weten wat de actuele stand van zaken is rond de warmtepomptechnologie en de toepassingen. De route richt zich op installatie- en bouwprofessionals die installaties met warmtepompen willen ontwerpen, toepassen of installeren.

 

Bijgepraat door warmtepompenexperts

Als deelnemer aan de Warmtepompen Innovatieroute 2018 wordt u in een groep van maximaal vijftien personen langs een aantal warmtepomp-stands geleid. Bij iedere stand geeft een expert u 15 minuten lang uitleg over een onderwerp dat aan de toepassing van warmtepompen is gerelateerd. Zo bent u in anderhalf uur volledig bijgepraat. Standhouders die tijdens de route worden bezocht zijn onder meer Itho Daalderop, Daikin, Nathan, Remeha en Viessmann.

 

Deelname aan Warmtepompen Innovatieroute

De Innovatieroute wordt op woensdag 7 en donderdag 8 februari gehouden; op beide dagen is er ’s morgens een route (van 10:30 tot 12:05) en ’s middags (van 14:45 tot 16:20). Bij opgave krijgt u een mail waarin staat aangegeven waar de route start. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Wees er snel bij, want vol is vol! Schrijf u hier in voor één van de vier wandelingen.

 

Reageer op dit artikel