nieuws

Tweedehands radiatoren en gereviseerde koelmachine voor kantoor

klimaattechniek

Het Amsterdams kantoor van Royal HaskoningDHV zit sinds vorig jaar in een voormalige Volkswagengarage. Het advies- en ingenieursbureau wilde hier zijn ambities waarmaken op het gebied van hergebruik van materialen en installeerde er tweedehands radiatoren, lichtarmaturen en een gereviseerde koelmachine.

Tweedehands radiatoren en gereviseerde koelmachine voor kantoor

Het avontuur begon voor het ingenieursbureau ruim twee jaar geleden, zo vertelde Frits Smedts, Director Services, Workplace Solutions aan Gawalo.

Strenge ambities en randvoorwaarden

“We hadden een aantal ambities gedefinieerd, die we wilden waarmaken binnen een aantal randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden waren onder andere dat de financiële ruimte hetzelfde was als het huisvestingsbudget op de vorige locatie, we wilden een huurcontract afsluiten voor maximaal vijf jaar en de locatie mocht niet meer dan tien loopminuten verwijderd zijn van een treinstation. Daarnaast wilden we ons nieuwe onderkomen 1 januari 2017 betrekken.”

Energieneutraal met circulaire bouwmaterialen

En dan was er ook nog een lijst met doelen. Smedts: “Want we vonden het ook belangrijk om een energieneutrale gezonde werkomgeving creëren, daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van circulaire bouwmaterialen en een multifunctionele invulling geven aan het gebouw. Gaandeweg is aan die doelstellingen ook nog samenwerking toegevoegd.”

Tweedehands installatiematerialen

Wat volgde was een boeiende zoektocht naar financiële middelen, een geschikt pand en geschikte tweedehands bouw- en installatiematerialen. Lees in het achtergrondverhaal verder hoe deze zoektocht uiteindelijk leidde tot een energiezuinig nieuw onderkomen voor Royal HaskoningDHV.

Reageer op dit artikel