nieuws

Nieuwe slimme thermostaat van Siemens op de markt

klimaattechniek

Nieuwe slimme thermostaat van Siemens op de markt

Siemens brengt een nieuwe slimme thermostaat op de markt voor warmteregeling in woningen. Uiteraard kan de RDS110 via een app worden bediend.

De thermostaat heeft geïntegreerde sensoren voor ruimtetemperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen. Bovendien kunnen die worden gecombineerd met externe sensoren voor de buitentemperatuur en contacten om open vensters te detecteren.

 

Aanwezigheidssensor

Het aanraakscherm toont alle relevante informatie. Een pictogram van een groen blaadje (green leaf) geeft aan of de verwarming van de ruimte energie-optimaal plaatsvindt. De thermostaat is verder uitgerust met een aanwezigheidssensor en schakelt automatisch naar comfortniveau, zodra er zich personen in de ruimte bevinden.

 

Gereduceerd energieverbruik

Via de app kunnen de wekelijkse programma’s voor verwarming en warm water worden vastgelegd en ook weer worden aangepast. Uiteraard kan dat ook via het aanraakscherm. Een zelflerend algoritme past binnen één dag de verwarmingsstrategie aan op de ruimte en de gebruikte verwarmingsapparatuur. Dat zou volgens Siemens moeten leiden tot een gereduceerd energieverbruik.

 

De nieuwe slimme thermostaat RDS110 van Siemens kan via een app worden bediend. Klik op het beeld voor een groter formaat.

 

Twaalf thermostaten

De thermostaat kan via een draadloze verbinding data naar de Siemens-cloud sturen. De gebruiker heeft via de app toegang tot deze data en kan via zijn mobiele telefoon maximaal twaalf thermostaten bedienen. De thermostaat is eu.bac Klasse AA-gecertificeerd en voldoet aan Eco design Klasse IV voor optimale energiezuinigheid.

 

Verder lezen:

Slimme thermostaat snelste groeier

Slimme thermostaat voor hybride warmtepomp

Gebouwautomatisering groeit met dubbele cijfers

 

Reageer op dit artikel