nieuws

Slimme boilers voor energiebesparing en all-electricverwarming

klimaattechniek

Itho Daalderop brengt een nieuwe generatie elektrische boilers op de markt. De slimme boilers besparen energie door hun zelflerend vermogen omdat ze water opwarmen volgens het verbruikspatroon van de eindgebruiker.

Slimme boilers voor energiebesparing en all-electricverwarming

De boilers zijn geschikt voor het vervangen van elke elektrische boiler of in nieuwbouw bij all-electric concepten. Ze hebben een universele wisselbeugel voor 50 of 80 liter.

Zelflerende boiler

De nieuwe Smartboiler leert gedurende één week voor elke dag van de week wanneer er hoeveel warm water nodig is. Het oplaadmoment wordt aangepast op het consumptiepatroon van de gebruiker. Dankzij deze functie hoeft het water in de Smartboiler niet continu op een bepaalde temperatuur gehouden te worden. Dat bespaart warmte en energie. Door de lagere watertemperatuur zijn er dus minder stilstandsverliezen.

Verwarmen met overcapaciteit op net

Een nog energiezuiniger doorontwikkeling van deze Smartboiler is de Green Energy Smartboiler, leverbaar vanaf medio 2018. Hij gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Door natuurlijke wisselingen in de opbrengst van zonne- en windenergie, en het verschil in energiebehoefte per moment van de dag, kunnen duurzame energiebronnen niet altijd volledig worden gebruikt. De Green Energy Smartboiler is zelflerend. Het systeem kan daardoor zelf bepalen wanneer de boiler uiterlijk moet starten met verwarmen om de gebruiker op het juiste moment te voorzien van warm water.

App met energiebespaartips

Daarnaast is het energieverbruik van de Green Energy Smartboiler online met een app te monitoren. Gebruikers krijgen via de app bespaartips. Gebruikers kunnen timers worden instellen voor douchebeurten en de boiler op afstand in- en uitschakelen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Door deze functionaliteiten kan de besparing oplopen tot 12% ten opzichte van een normale elektrische boiler.

Boostfunctie voor snel opwarmen

Alle nieuwe boilers hebben ook een boostfunctie op het display. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd. Hierdoor blijft het warmwatercomfort gegarandeerd.

Voorraadvat van koper

Net als bij de andere elektrische boilers van Itho Daalderop hebben de Smartboilers een voorraadvat gemaakt van koper. Hierdoor gaat de boiler lang mee en heeft hij weinig onderhoud nodig. De boilers zijn beschikbaar in de inhoudsvarianten 30, 50, 80, 120 of 150 liter.

Reageer op dit artikel