nieuws

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

klimaattechniek

Voor installateurs en bouwprofessionals die praktische handvatten willen, organiseert de stichting Kern een driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren.

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

In de cursus geven de docenten inzicht in de passiefhuistechnologie en de samenhang tussen bouwkundige en installatietechnische ingrepen. Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan hierbij hand in hand.

 

Energieneutrale projecten

De cursusdagen zijn op 20, 21 en op 22 of 26 september.

Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie.

Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie. Hier kunnen cursisten zich verdiepen in bijvoorbeeld balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht. Maar ook de bouwkundige invalshoek met isolatietechniek en bouwfysica kan worden gekozen. In de middag brengen de cursisten een bezoek aan twee energieneutrale projecten.

Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

 

Docenten

De docenten hebben verschillende specialismen: Clarence Rose is expert in de passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp in de haalbaarheidsanalyse en Carl-peter Goossen in integraal bouwen.

 

Certificaat Passiefhuis Vakman

De opleiding is gebaseerd op de opleiding van het Duitse Passiefhuis Instituut en door de stichting Kern vertaald voor en aangepast aan de Nederlandse markt. Wie slaagt ontvangt het certificaat Passiefhuis Vakman.

Reageer op dit artikel