nieuws

Panasonic kiest voor beperkt gezelschap distributeurs

klimaattechniek

Panasonic kiest voor beperkt gezelschap distributeurs
Ildert Burghout (l) en Kees Staal (r)

Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft besloten om in Nederland te werken met een beperkt aantal gespecialiseerde distributeurs voor hun airconditioningsystemen en warmtepompen.

Zowel voor de Air-to-Airsystemen als voor de Air-to-Watersystemen heeft Panasonic gekozen voor een select gezelschap gespecialiseerde distributeurs. In totaal gaat het om vier gecertificeerde distributeurs. Drie namen zijn al bekend, dat zijn Aircologic, Dutch Heatpump Solutions en Multi Import. Met een vierde partij worden nog gesprekken gevoerd.

 

Technische toegevoegde waarde

Sales manager Kees Staal: “De keuze van distributeurs is ook een echte strategische. Er is gekozen voor partijen die een duidelijke technische toegevoegde waarde bieden. De bedrijven zijn gecertificeerd en hun medewerkers volgen intensieve training om op de juiste wijze ondersteuning te kunnen bieden voor onze producten. Ze zijn dan ook vanaf nu herkenbaar aan een speciaal logo dat we hiervoor in het leven hebben geroepen.”

 

Ondersteuning van installateurs

Productmanager Ildert Burghout vult aan: “Een belangrijk voordeel voor onze klanten is dat de distributeurs voorraad houden. Zowel van airco’s als van lucht-waterwarmtepompen en de belangrijkste onderdelen. Daardoor kan er waar nodig snel worden geleverd. En door de intensieve training en ondersteuning bieden de distributeurs ook technische ondersteuning. Zij kennen de klanten en de markt vaak beter dan wij, en daarmee de toepassingen. In eerste instantie is de installateur natuurlijk verantwoordelijk voor het verlenen van service, maar waar nodig kunnen de medewerkers van de distributeurs hen dus weer ondersteunen.”

Reageer op dit artikel