nieuws

Ferroli komt met pelletkachels en biomassaketels

klimaattechniek

Cv-ketelleverancier Ferroli introduceert als alternatief voor de gasgestookte ketel een serie van pelletkachels en biomassaketels. De toestellen komen in aanmerking voor een ISDE-subsidie.

Ferroli komt met pelletkachels en biomassaketels

Zowel de kachels als de ketels zijn moderne, elektronisch gestuurde toestellen gebaseerd op verbranding van houtpellets. Dat zijn korrels vervaardigd uit samengeperst hout. Volgens Ferroli zijn dit ideale oplossingen voor een ‘gasloze’ toekomst vanwege het hoge rendement en de hoogwaardige verbranding met weinig residu.

Geen schouw of schoorsteen nodig

De pelletkachels zien eruit als moderne houtkachels of open haarden, met zichtbare vlammen. Meestal is voor deze kachels geen schouw of schoorsteen nodig. Ze zijn voorzien van een stille ventilator voor de rookgasafvoer.

Ook voor warmtapwaterbereiding

Een hydropelletkachel kan ook worden aangesloten op het aanwezige verwarmingssysteem of een boiler voor warm water.

ISDE-subsidie

Voor de pelletkachels en biomassaketels kan een ISDE-subsidie worden aangevraagd. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel kan de aanvrager een subsidie krijgen van 50 euro per kW vermogen, met een minimum van 500 euro. Meer informatie over de ISDE-subsidie treft u hier.

Reageer op dit artikel