nieuws

Van Dorp redt opnieuw wankelende branchegenoot

klimaattechniek

Van Dorp Installaties neemt branchegenoot Van Galen Klimaattechniek over.

Van Dorp redt opnieuw wankelende branchegenoot

Daarmee redt het concern het Rotterdamse installatiebedrijf van een mogelijke ondergang. Van Galen verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer.

Tweehonderd werknemers

Met de overname, die nog door mededingingsautoriteit ACM moet worden goedgekeurd, voegt Van Dorp een bedrijf met ruim tweehonderd werknemers en vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht toe. Van Galen zal na de inlijving onder zijn eigen naam blijven opereren. Ook de directie blijft aan.

‘Verheugend’

 “Van Galen is een prachtig bedrijf met een hele goede naam en veel kennis en kunde onder de gepassioneerde medewerkers”, reageert directeur-grootaandeelhouder Henk Willen van Dorp op de overname. Hij noemt het “verheugend” dat de continuïteit van Van Galen nu is gewaarborgd en dat Van Dorp zijn marktpositie met de overname verder versterkt. Vorig jaar lijfde Van Dorp ook al een wankelende branchegenoot in. Toen betrof het Verkaart uit Lelystad.

Omzet

Van Dorp was vorig jaar goed voor een omzet van 136,5 miljoen euro. Dat is 16 procent meer dan in het jaar ervoor, zo blijkt uit het jaarverslag van de onderneming.

Winst

De nettowinst bedroeg ruim 3 miljoen, een verdrievoudiging ten opzichte van het resultaat van 2015. De stijging van de resultaten zijn het gevolg van “een hogere productiviteit, betere resultaten op projecten en beheersing van kosten”.

Ook dit jaar rekent Van Dorp op omzet- en winstgroei.

Reageer op dit artikel