nieuws

Techniplan zorgt voor ‘gasvrij’ Feyenoord

klimaattechniek

Het Rotterdamse ingenieursbureau Techniplan Adviseurs mag de technische gebouwinstallaties ontwerpen voor de nieuwe trainingsaccommodatie van de Rotterdamse voetbalploeg Feyenoord.

Techniplan zorgt voor ‘gasvrij’ Feyenoord

Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex dat de restwarmte van het stadsverwarmingsnet gebruikt wordt voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en zelfs de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig. Ledverlichting zorgt voor een extra reductie van het elektraverbruik.

Locatie

De nieuwe trainingsaccommodatie komt op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m2 ‎bruto-vloeroppervlakte (BVO). De oplevering van het complex wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Feyenoordcoach Giovanni van Bronckhorst plaatst een betonnen paal van het nieuwe Feyenoord trainingscomplex in de grond.

Voorzieningen

Op de begane grond komen de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf. Ook krijgt het nieuwe complex een restaurant, een spelerslounge, kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf en een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Veldverwarming

De landskampioen krijgt bij het nieuwe complex ook de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. 

Projectteam

Techniplan Adviseurs werkt in het project samen met Kooiman Infraprojectadvies, Moederscheim Moonen Architecten, IMd raadgevende ingenieurs en LBP Sight. Bouwbedrijf Berghege is de aannemer van het project.

Reageer op dit artikel