nieuws

Geen klotsend water in ècht randloos toilet

klimaattechniek

Randloze toiletpotten hebben vaak toch stiekem een rand. Joerik Machiels van de firma Clou beweert als eerste een echte randloze pot te hebben gebouwd, die goed schoonspoett maar de billen droog houdt.

Geen klotsend water in ècht randloos toilet

 

De wereld zit te wachten toiletpotten zonder rand?

“Het maakt het schoonmaken veel eenvoudiger natuurlijk. Geen verborgen randjes waar vuil achter blijft zitten. What you see is what you get.”

 

Is het pot-technisch een grote innovatie?

“Een Japanse fabrikant kwam een paar jaar terug met een randloze pot. Daarna volgden andere fabrikanten.”

 

Dat kon u handig kopieëren.

“Wij vonden de meeste modellen niet goed genoeg. Velen hebben stiekem toch een randje, iets hoger dan normaal. Anderen spoelen niet goed schoon, of het water klotst uit de pot.”

 

Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

“Je moet het spoelwater van achter in de pot goed naar voren krijgen zonder dat het gaat spetteren omdat de twee waterstromen van links en rechts op elkaar botsen.”

 

Mmm….

“Daarom hebben we de uitstroomopening asymmetrisch vormgegeven. Zo ontstaat er een kolk en klotst er geen water tegen de billen.”

 

De Hammock is de ultieme toiletpot?

Hij komt dicht in de buurt. We proberen nu een wat groter exemplaar te maken, voor toiletten waar wat meer ruimte is. We moeten bijna compleet opnieuw beginnen met productontwikkelen.”

 
De installateur heeft er zeker meer werk aan

“Niks daarvan. De pot wordt bevestigd via de gaten waarmee ook de bril wordt geplaatst. Van bovenaf dus. Hij hoeft zich niet langer in allerlei lastige bochten te wringen.” 

 
Ik kan de WC-borstel weggooien?

Dat zou ik niet doen. Hoe schoon een pot wordt bij het doortrekken hangt van veel factoren af. Soms heb je iets gegeten waardoor het er op de pot allemaal heel anders uitkomt dan normaal.”

Reageer op dit artikel