nieuws

Warmtezuil voor warmteopslag

klimaattechniek

Warmtezuil voor warmteopslag

De warmtezuil van het bedrijf Solevo kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Lighthouse Award 2017.

De warmtezuil kreeg deze vermelding omdat dit volgens de jury een unieke oplossing is, die de warmteproductie van zonnepanelen in de zomer benut voor warmtevraag van warmtepompen in het stookseizoen.

 

Warmtezuil

De warmtezuil van Solevo is modulair opgebouwd uit een PP-kanaalplaat. De zuil met een diameter van 50 cm wordt rechtstandig in de grond geplaatst tot een diepte van 22 meter. Solar-absorbers die onder de zonnepanelen zijn aangebracht, absorberen de warmte, die vervolgens in de grond wordt opgeslagen.

Lighthouse Award 2017

De Lighthouse Award 2017 wordt uitgereikt tijdens de jaardag van de Lighthouse Club Nederland. Dit is een landelijke vereniging van mensen met een leidinggevende functie in de bouwsector uit alle disciplines uit de bouwnijverheid. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector.

Reageer op dit artikel