nieuws

Hulp bij keuze duurzame warmtetechnieken

klimaattechniek

De nieuwe website duurzamewarmte.nl moet huiseigenaren helpen bij de keuze van de juiste duurzame warmtetechniek. 

Hulp bij keuze duurzame warmtetechnieken

Met zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels is het voor iedereen mogelijk op een duurzame manier het huis te verwarmen en voor warm water te zorgen. “Maar huiseigenaren weten vaak niet hoe deze technieken precies werken en welke techniek het best bij hun huis en budget past,” zo stellen de initiatiefnemers van duurzamewarmte.nl.

Duurzame warmtetechnieken

De website duurzamewarmte.nl zet daarom alle informatie over deze vier duurzame warmtetechnieken op een rijtje, inclusief de kosten en besparingen. “Met een handige tool kan iedereen advies op maat voor het eigen huis krijgen, evenals informatie over betrouwbare leveranciers en beschikbare subsidie.”

Vanuit overheid en verenigingen

De website duurzamewarmte.nl is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), de brancheverenigingen die zijn betrokken bij de vier technieken, voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE). De Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur heeft alle aangesloten leveranciers bij duurzamewarmte.nl getoetst op kwaliteit.

Subsidie

Door de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is het voor huiseigenaren en bedrijven sinds 2016 aantrekkelijker om voor duurzame warmte te kiezen. In 2017 is € 70 miljoen beschikbaar. De regeling loopt tot en met 2020. Huiseigenaren kunnen een financiële vergoeding krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte is afhankelijk van het type installatie.

Reageer op dit artikel