nieuws

Verkiezing ‘Europese warmtepompstad van het jaar’

klimaattechniek

De European Heat Pump Association (EHPA) organiseert voor de zevende keer op rij de Warmtepompstad van het Jaar-verkiezing. Tot begin april kunnen hiervoor Europese lokale warmtepompprojecten worden genomineerd.

Verkiezing ‘Europese warmtepompstad van het jaar’

Steden, regio’s, nationale verenigingen en direct betrokkenen bij warmtepompprojecten kunnen lokale warmtepompprojecten aanmelden. Een vierkoppige jury beoordeelt de inzendingen onder andere op energie-efficiëntie, duurzaamheid en ‘slim ontwerp’. Kandidaten voor de Warmtepompstad van het Jaar-verkiezing 2017 kunnen tot 7 april worden voorgedragen.

Winnaars eerdere edities

De Warmtepompstad van het jaar-verkiezing werd voor het eerst georganiseerd in 2011. De eerste winnaar was het Deense eiland Bornholm. In 2012 viel de Nederlandse stad Etten-Leur in de prijzen. Bij de editie van het afgelopen jaar eindigde energienetwerk Midden Brabant Poort in Gilze op de tweede plaats.

Warmtepompstad van het jaar 2017

De winnaar van de Warmtepompstad van het Jaar-award 2017 wordt op 11 mei bekendgemaakt, tijdens het Decarb 2017-congres. Dat vindt plaats van 10 tot 12 mei 2017 in Brussel. Meer informatie over de voorwaarden en een inschrijfformulier staan op de website van de EHPA.

Reageer op dit artikel