nieuws

Wilo-pompen koelen datacenter Google

klimaattechniek

In de Finse stad Hamina staat het nieuwe datacentrum van Google. Het rekencentrum wordt gekoeld met behulp van Wilo inlinepompen CronoLine-IL.

Wilo-pompen koelen datacenter Google

De drooglooppompen zijn horizontaal in het leidingwerk geïnstalleerd. De leidingafmetingen van de koelcircuits lopen van DN 150 tot DN 200.De waaiers van de pompen zijn hierop ontworpen: de nominale diameter is 320 respectievelijk 270 mm.

Rendement

De specifieke waaiergeometrie en toegepaste coating dragen bij aan een hoog totaalrendement, zegt Wilo. Het hydraulische rendement van de Wilo-CronoLine-IL met nominale aansluitdiameter DN 150 is meer dan 80 procent. Met DN 200-aansluiting gaat het om meer dan 70 procent.

Motorvermogen

De motorefficiëntie is 94 procent. Hierdoor is een nominaal motorvermogen tussen 30 – 37 kW voldoende om het vereiste koelvolume te verpompen. Aanvullende energiebesparingen worden bereikt door frequentieomvormers die het toerental regelen op de actuele heersende koelvraag.

Corrosie

Het lantaarnstuk van de pomp heeft een gepatenteerd ontwerp en garandeert een betrouwbare afvoer van de grote hoeveelheid condens, die op het pomphuis neerslaat. De pompen zijn zo beschermd tegen het ontstaan van corrosieschade. 

Reageer op dit artikel