nieuws

Nieuwe warmtepompen voor nieuwbouw en renovatie

klimaattechniek

Itho Daalderop grijpt de Bouwbeurs aan voor de introductie van enkele nieuwe warmtepompoplossingen. En de slimme Spider krijgt zonering.

Nieuwe warmtepompen voor nieuwbouw en renovatie

 

Nieuw is bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp split-unit voor zowel verwarmen, koelen als warm tapwater. Ook nieuw is het Multiboiler warmtepompsysteem. Deze hoogbouwoplossing met een collectief warmtepompsysteem zou bijzonder kostenefficiënt zijn en bovendien leverbaar in een variant voor stadsverwarming.

 

Bodem, lucht of water

Duidelijk is dat de leverancier van klimaatsystemen inzet op warmtepompen en heeft dan ook “voor elke ambitie diverse concepten beschikbaar met energie uit  bodem, lucht of water als bron.” Verder besteedt het bedrijf op de Bouwbeurs (6 tot en met 10 februari) veel aandacht aan energieprestatiegarantie. Met het oog daarop komt ook monitoring van de systemen uitgebreid aan bod.

 

Hoe werkt een warmtepomp ook alweer?

Een warmtepomp verplaatst warmte met arbeid (elektrische energie). In combinatie met een warmtepomp wordt meestal laagtemperatuur-verwarming toegepast, zoals vloerverwarming. Deze manier van verwarmen is comfortabel en energiezuinig; door het gebruik van elektriciteit, wordt op de gasrekening bespaard. Itho Daalderop levert lucht/water warmtepompen die warmte uit omgevingslucht omzetten in warmte voor woningverwarming en water/water warmtepompen die warmte uit een bron in de bodem naar de woning transporteren. 

 

Zonering met slimme thermostaat

Voor de slimme klimaatthermostaat Spider is zonering nieuw, waarbij de verwarming per kamer geregeld kan worden. Tot slot wordt op de beurs als onderdeel van een nieuwe reeks ventilatie-oplossingen met warmteterugwinning de zogeheten HRU ECO 300 geïntroduceerd.  Deze ventilatie-unit is leverbaar voor verschillende opstellingsmogelijkheden, waaronder een naar eigen zeggen ‘unieke’ knieschotopstelling. De unit heeft zonder sensor een A+ energielabel en kan met uitbreiding van een CO2-sensor worden toegepast als CO2-gestuurde ventilatie-unit voor de hele woning mét WTW.

 

Verder lezen

Slimme thermostaat standaard bij Itho Daalderop

‘Stroomversnelling mislukt’

 

Op stand D008 in hal 7 van de Bouwbeurs toont Itho Daalderop haar warmtepompen.
Reageer op dit artikel