nieuws

Leveranciers warmtepompen verwachten groei

klimaattechniek

Leveranciers warmtepompen verwachten groei

Europese leveranciers van warmtepompen zijn optimistisch over hun afzetmarkt. Dat blijkt uit een rapport van het Oostenrijkse onderzoeksbureau Interconnection Consulting. Voor volgend jaar verwachten ze stijgingen van zowel de prijs (0,7 procent) als de marge (0,5 procent).

Voor heel Europa wordt een marktgroei van 3,7 procent verwacht. De warmtepompendistributeurs in Italië zijn het meest optimistisch als het gaat om de verkoopprognose. Zij verwachten voor 2017 een stijging van 7,0 procent. Italië wordt gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (5,2 procent), Frankrijk (3,0 procent) en Duitsland (2,3). Over de verwachtingen van Nederlandse distributeurs is niets bekendgemaakt.

Distributie via sanitairgroothandel

Warmtepompen worden meestal verkocht door de sanitair- en elektrotechnische groothandel, stelt het rapport. De laatste jaren hebben producenten ook diensten ontwikkeld die een directe relatie met de consument creëren. Deze vorm van distributie wordt ook in de komende jaren nog belangrijker, meent Neva Rukonic, de auteur van het rapport. De sanitaire handel zal de distributie van warmtepompen gaan domineren, zo verwacht hij. Dit distributiekanaal is vooral in Duitsland (85,1 procent) en Frankrijk (67,3 procent) overheersend.

Reageer op dit artikel