nieuws

Nieuw testlab voor UTC Climate, Controls & Security

klimaattechniek

UTC Climate, Controls & Security, eigenaar van CIAT, heeft eind oktober zijn nieuwe “Center of Excellence voor luchtbehandeling en binnenluchtkwaliteit” officieel geopend. In het vernieuwde Center in Culoz, Ain, Frankrijk zitten twee faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling en een testlaboratorium.

Nieuw testlab voor UTC Climate, Controls & Security

 

Het nieuwe Center of Excellence is UTC’s tweede verwarmings-, ventilatie- en airconditioningscenter (HVAC) in de regio. UTC’s Center of Excellence voor koelmachines en warmtepompen in Montluel richt zich op de innovatie en productie van koelmachines, met speciale aandacht voor de nieuwste generatie milieuvriendelijke koudemiddelen.

Houtverwarmingsketels

Beide Centers of Excellence werden recent ook milieuvriendelijker gemaakt. “Bij de transformatie van de site werd in grote mate rekening gehouden met de impact op het milieu. Een verwarmingssysteem met houtverwarmingsketels zorgt er onder andere voor dat we geen fossiele energie meer verbruiken,” zegt Didier Da Costa, president HVAC Europe. “Het waterverbruik op de site werd ook met 40% teruggedrongen en 75% van het afval wordt gerecycleerd.”

Groei na overname

Na de overname van CIAT in 2015, heeft UTC Climate, Controls & Security meer dan 40 miljoen dollar geïnvesteerd in de faciliteiten in Culoz en Montluel. Het doel was een ruimer productportfolio voor de klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met zijn twee fabrieken, twee onderzoeks- en ontwikkelingscentra en een testfaciliteit tussen de twee sites, is UTC Climate, Controls & Security uitgegroeid tot de grootste privé-werkgever van het departement Ain.

Reageer op dit artikel