nieuws

Warmtepomp 
assisteert cv-ketel

klimaattechniek

Warmtepomp 
assisteert cv-ketel
Shutterstock

Met een kleine warmtepomp naast de cv-ketel kunnen huishoudens jaarlijks 800 kuub gas besparen. Transitie-apparaat de WarmteWinner verdient zich volgens Eneco in vier tot vijf jaar terug.

De WarmteWinner heeft een bescheiden vermogen van 1,4 kWh en heeft geen boilervat. Daardoor heeft fabrikant Inventum hem heel klein kunnen houden en past hij in de meeste gevallen onder of naast de cv-ketel. De pomp heeft geen buiten-unit en is in een paar uur zonder ingewikkelde stekhandelingen geplaatst. De verwarmings­installatie hoeft verder niet te worden aangepast.

Optimaal profijt

Om er optimaal profijt te van te hebben, is het raadzaam het huis ‘s nachts en overdag niet te sterk te laten afkoelen. De slimme thermostaat Toon van Eneco helpt gebruikers daarbij. De cv-ketel hoeft alleen tijdens koude winterdagen bij te springen en zorgt het hele jaar door voor warm tapwater.

Reageer op dit artikel