nieuws

Twents ziekenhuis kiest voor elektrische verwarming boven bed

klimaattechniek

In het in aanbouw zijnde Medisch Spectrum Twente hangt boven elk bed een elektrisch element voor bijverwarming.

Twents ziekenhuis kiest voor elektrische verwarming boven bed

Omdat het in ziekenhuizen met een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celcius voor veel mensen net iets te warm is, kiest het nieuwe Twentse ziekenhuis voor een lagere temperatuur met de optie voor individuele bijverwarming.

Betonkernactivering

Het ziekenhuis wil patiënten optimaal in het genezingsproces ondersteunen. Zo kan er altijd direct daglicht binnentreden en zijn er uitsluitend eenpersoonskamers. In de vloeren zijn kunststof leidingen aangebracht, waar water doorheen stroomt dat de ruimten koelt of verwarmt (betonkernactivering). Mocht een patiënt behoefte hebben aan wat extra warmte, dan kan hij een elektrisch verwarmingspaneel boven het bed aanschakelen.

Reageer op dit artikel