nieuws

‘Natuurlijke’ warmtepomp krijgt innovatieprijs

klimaattechniek

De ‘natuurlijke warmtepomp’ TripleAqua heeft een innovatieprijs gekregen van Climate-KIC, een Europese organisatie ter bevordering van klimaatinnovatie.

‘Natuurlijke’ warmtepomp krijgt innovatieprijs

Climate-KIC organiseerde tijdens de Clean Tech BusinessDay in Rotterdam de Climate-KIC Business Competitie. Uit acht voorgeselecteerde innovaties koos een deskundige jury de warmtepomp TripleAqua en de regenmeter Disdrometrix. Volgens de jury beschikten de winnaars over ‘een enorme gedrevenheid, concrete businessdoelen en de mogelijkheid om de wereldwijde markt te ontsluiten’.

Innovatievoucher

De winnaars kregen een innovatievoucher ter waarde van 25.000 euro. Hiermee kunnen zij kennis en advies inkopen bij  partners van het Europese netwerk van Climate-KIC.

F-gassen

De warmtepomp TripleAqua gebruikt geen F-gassen om gebouwen te verwarmen en koelen, maar natuurlijke koudemiddelen. Volgens de makers is de pomp klaar om geïnstalleerd te worden, maar het energielabel moet nog gevalideerd worden. Triple Aqua wil de innovatievoucher daarvoor gebruiken.

Reageer op dit artikel