nieuws

Ventilatiewarmtepomp zorgt voor labelsprong

klimaattechniek

Ventilatiewarmtepomp Ecolution van Inventum gebruikt warme ventilatielucht als warmtebron. De pomp droeg bij een renovatieproject in Vijlen bij aan een labelsprong van G naar A.

Ventilatiewarmtepomp zorgt voor labelsprong

De Ecolution vervangt de mechanische ventilator en gebruikt warme ventilatielucht voor het opwarmen van tapwater en cv. De warmtepomp gebruikt een hr-combiketel als hulpbron. De ventilatiewarmtepomp zorgt dan continu voor de productie van de basiswarmte en de hr-combiketel voor het bijspringen tijdens piekmomenten.

Project Vijlen

De Ecolution werd onlangs toegepast bij een renovatieproject in Vijlen. Daarbij kregen 12 woningen hr++-beglazing en pv-zonnepanelen en werd de Ecolution Combi 50 toegepast. Het resultaat was een labelsprong van G naar A.

Reageer op dit artikel