nieuws

Gaat de installateur voor een gasloze toekomst?

klimaattechniek

Installatiebedrijven zien het belang van gas in de woningbouw langzaam afnemen. De meeste installateurs denken dat nieuwbouwwoningen steeds vaker zonder gasaansluiting zullen worden opgeleverd.

Gaat de installateur voor een gasloze toekomst?

Ook Frans de Haas van adviesbureau De Haas & Partners, dat veel ervaring heeft in duurzame woningbouw en duurzame renovatie, gelooft dat de toekomst gasloos is. “Gas is eindig. Zowel vanwege die eindigheid, als vanwege de ongewenste afhankelijkheid van Russisch gas, zullen we van het gas af willen.”

Geloven in gasloos bouwen

Vakblad Gawalo sprak de installatiebedrijven Feenstra, Wolter & Dros, Breman Groep en Unica en legde hen de vraag voor of zij geloven in gasloos bouwen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw.

Omscholing en bijscholing

De meeste installatiebedrijven steken hun hoofd niet in het zand. Omscholing en bijscholing staat hoog op de agenda, ook omdat de markt nú al verandert. Vooral de steeds verdere integratie van de verschillende installatietechnieken en de grotere focus op beheer en onderhoud vergt nieuwe vaardigheden.

Lees het hele verhaal in Gawalo 6/7 die 26 juni op de mat ligt.

 

Reageer op dit artikel