nieuws

Warmtepomp van Daikin wint Plus X Award

klimaattechniek

De VRV IV warmtepomp van Daikin heeft de Plus X Award voor 2013 gewonnen. De pomp wordt daarmee beloond voor zijn innovatieve technologie, efficiëntie en functionaliteit, en het ecologisch verantwoorde ontwerp.

Warmtepomp van Daikin wint Plus X Award

De VRV IV lucht-luchtwarmtepomp is speciaal ontworpen voor commerciële toepassingen. Deze warmtepomp haalt thermische energie uit de buitenlucht en levert verwarming, koeling, ventilatie en warm water, allemaal vanuit één geïntegreerde unit.

Variabele verdampingstemperatuur

De nieuwe VRV warmtepompen hebben een variabele verdampingstemperatuur voor een hoger seizoensrendement. Het systeem past de temperatuur van het koudemiddel aan aan aan de capaciteit, maar ook aan de weersomstandigheden.

PCM-unit

Een Phase Changing Material unit (PCM-unit) zorgt voor continue verwarming tijdens het ontdooien. Vroeger draaide de ontdooifase de koelcyclus om, waardoor de binnentemperatuur tijdelijk daalde. De VRV IV is uitgerust met een uniek element dat warmte opslaat en dat de energie levert die nodig is voor de ontdooifunctie, terwijl de binnendelen blijven zorgen voor verwarming.

VRV-configurator

Ook nieuw is de VRV-configurator. Dankzij deze software kunnen instellingen op afstand worden geconfigureerd en op verschillende sites worden gebruikt. De grafische interface stelt  ingenieurs in staat om parameters en storingen te evalueren.

Plus X Award

De Plus X Award is een internationale prijs voor innovatieve topproducten in technologie, sport en lifestyle. De jury bestaat uit deskundigen, onafhankelijke vakjournalisten en prominenten uit 25 industriële sectoren. 

Reageer op dit artikel