nieuws

Decentraal stoken bij Radboud Universiteit Nijmegen

klimaattechniek

De verwarmingsinstallatie van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen wordt binnenkort losgekoppeld van het heetwatersysteem van UMC St. Radboud. Het Erasmusgebouw zal worden verwarmd met lokale energie opwekking.

De Radboud Universiteit Nijmegen hecht veel belang aan efficiënt energiebeheer. Daarom start ze onder meer het project ‘Decentraal Stoken’ bij het Erasmusgebouw. Dat meldt Wolter&Dros ‘s-Hertogenbosch, hoofdaannemer  voor de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en bouwkundige werkzaamheden.

Lokale energieopwekking

Het Erasmusgebouw is gesitueerd aan de zuidzijde van het universiteitencomplex. Het centrale ketelhuis van het UMC St. Radboud levert op dit moment ook de warmte voor het Erasmusgebouw. Door gebruik te maken van lokale energieopwekking, kan de bestaande installatie worden losgekoppeld van het heetwatersysteem van het ziekenhuis.

Overlast beperken

Tijdens de werkzaamheden moeten de bestaande installaties ongestoord blijven functioneren. Overlast producerende werkzaamheden worden daarom uitgevoerd op gezette tijden.

Reageer op dit artikel