nieuws

Sfeerhaard ondersteunt cv-installatie

klimaattechniek

Een sfeerhaard geeft alleen warmte in de ruimte waar hij staat. Ook gaat warmte met de rookgassen verloren. Daar komt verandering in met een sfeerhaard die is aan te sluiten op de cv-installatie.

Sfeerhaard ondersteunt cv-installatie

Dru heeft een cv-sfeerhaard op gas ontwikkeld, waarbij de vrijgekomen warmte van het haardvuur wordt gebruikt om het water van de cv-installatie extra te verwarmen. Het water dat door de haard loopt wordt zowel door stralingswarmte als door de rookgassen verwarmd.

Buffervat

De cv-haard op gas is bij uitstek geschikt om aan te sluiten op een buffervat. Water wordt vanuit het buffervat door de leidingen in de haard gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Op die manier zijn meerdere alternatieve energiebronnen aan het buffervat te koppelen en te gebruiken als bron voor warm water voor de cv-installatie, maar ook voor drink- en douchewater.

Direct

Het is ook mogelijk de haard direct aan te sluiten op een bestaande of nieuwe cv-installatie, zonder tussenkomst van een buffervat. Er is zowel een inbouwversie als een vrijstaande uitvoering van de cv-sfeerhaard op gas beschikbaar.

Reageer op dit artikel