partner nieuws

Utiliteitsbouw: het juiste product op de juiste plaats

Installatiebranche

Opdrachtgever, architect, adviesbureau, groothandel of installateur; elke professional wordt vaak geconfronteerd met tijds- en gelddruk. We gunnen ons vaak geen tijd voor een onderzoek naar de beste leverancier, en vertrouwen op onze soms verouderde of beperkte kennis van de markt bij de keuze van producten. Waar let je op?

Utiliteitsbouw: het juiste product op de juiste plaats

Er is een duidelijk onderscheid tussen producten voor de woningbouw en voor de utiliteitsbouw! Hiermee bedoelen we niet enkel de grotere projecten maar ook de dagdagelijkse producten die nodig zijn in bijvoorbeeld de horeca, voedingszaken, kantoren en sportinfrastructuur.

Bij de keuze van het juiste product dienen we niet enkel rekening te houden met design en prijs. Héél wat meer factoren bepalen of een product het juiste product is. Waar let je op?

Waterbesparing

De schaarste en de hoge kosten van waterzuivering en waterbehandeling zorgen er voor dat het water steeds duurder wordt. In publieke gebouwen ligt het gemiddeld verbruik, van om en bij de 200 liter per dag en per persoon, meer  dan 50% hoger dan het gemeten waterverbruik thuis. Het is dus belangrijk het waterverbruik te optimaliseren door het debiet te beperken en een automatische zelfsluiting te garanderen.

Gemakkelijke installatie

De tijd die nodig is om een product te installeren dient in rekening te worden gebracht bij de keuze van het product: producten die klaar voor installatie geleverd worden en waarbij het debiet vanuit de fabriek ingesteld wordt, laten toe dat de plaatsing snel kan gebeuren.

Eenvoudig in onderhoud

Gestandaardiseerde onderdelen die eenvoudig en snel in te wisselen zijn en elektronische systemen die beschikken over een led verklikkerlichtje, maken het onderhoud heel wat eenvoudiger. Door het gebruik van kalkwerende materialen, keerkleppen en filters wordt het onderhoud ook beperkt.

Betrouwbaarheid

De producten, specifiek ontwikkeld voor utiliteitsbouw, zijn bestand tegen intensief gebruik in elk type openbaar gebouw en in plaatsen met hoge gebruiksfrequentie. Ze beschikken over een onvermoeibaar mechanisme.

Zelfsluitende kranen

In vergelijking met traditionele kranen, zorgen de zelfsluitende kranen van Delabie voor een optimale waterbesparing. Zij bezorgen de eigenaar een lagere waterfactuur zonder dat de gebruiker hoeft in te leveren op comfort. De kraan sluit automatisch na 7 seconden en heeft een beperkt debiet van 3 liter per minuut bij 3 bar.

De zelfsluitende kranen beschikken over een hydraulisch zelfsluitingssysteem met gekalibreerde gleuf, waardoor de levensduur gegarandeerd wordt tot minstens 500.000 handelingen. Het ontbreken van een metaal-metaal of metaal-kunststof contact garandeert een betrouwbare en duurzame zelfsluiting.

Delabie biedt 10 jaar garantie tegen productiefouten op het volledige assortiment, uitgezonderd elektronische toestellen.

Reageer op dit artikel