partner nieuws

Highlights van de VSK 2018 op een rij

Installatiebranche

Highlights van de VSK 2018 op een rij
VSK 2016 Jaarbeurs Utrecht

Blijf scherp met VSK. Op verschillende podia en locaties vind je een afwisselend én branchegericht programma. De Jaarbeurs zet hier zelf enkele highlights op een rij.

Ons vak wordt steeds slimmer. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Branchevreemde technieken ‘sneaken’ het vakgebied binnen. Zo is digitalisering niet meer alleen te vinden in de thermostaat van de cv-ketel. Zelfs een simpel drukvat is tegenwoordig ‘slim’. Door de integratie van ICT-oplossingen in technische producten en systemen verandert niet alleen je dagelijks werk. Ook je rol én verantwoordelijkheid als ondernemer of installateur.

VSK highlights

Op de verschillende podia en locaties van de VSK vind je een afwisselend én branchegericht programma 

Hal 9 | VSK Kennis Theater
Het VSK Kennis Theater biedt een hands-on programma. Hier geven exposanten en partners praktische presentaties over de belangrijkste ontwikkelingen in de branche. Denk aan warmtepompen, domotica, verwarmen en koelen. Maar ook theoretische zaken als regelgeving, virtual reality en personeelsbeleid. Elke lezing duurt ongeveer 20 minuten en er is altijd ruimte om vragen te stellen.

Hal 10 stand F014 | Word vakman in één uur
Op de stand van ISSO zijn elke dag zeven workshops over uiteenlopende actuele onderwerpen in de installatiewereld. Van koolmonoxide tot warmteverlies en van BENG tot Legionella. Zo blijf je als vakman scherp. Wel even van tevoren aanmelden via vsk.nl/Isso.

Hal 9 stand C010 | UNETO-VNI Theater
Partner Uneto-VNI heeft elke dag een heel divers en vooral nieuwsgierig makend programma. Van Award cases als Thialf Heerenveen en de Energy Academy tot presentaties over Beginnen met BIM, Duurzame aanbieder worden en Smart Living.

Kijk op www.vsk.nl/uneto-vni voor het complete programma.

Hal 10 stand E068 | VSK Tools & Try
Ben jij de ultieme vakman? Test je vakmanschap, vaardigheden, kennis én snelheid op verschillende onderdelen!

  • Bouw het VSK-brein na met PVC-buizen, -bochten, -manchetten en andere hulpstukken
  • Wedstrijd in onderdelen van een warmtepomp herkennen
  • Het grote behendigheidsspel: Hoe snel verwissel je de rubbers van een kraan?

Let op de extra handicap van gereedschappen en… vaseline!

Hal 10 stand F064 | NVKL – Warmtepompen
Monteur –we noemen hem Jelle- is de hele dag aan het werk met warmtepompen. Hij heeft op VSK zijn ‘eigen huis’ dat is neergezet door branchevereniging NVKL. Deze woonunit heeft vier compartimenten. Een woonkamer, slaapkamer, installatieruimte en buitenomgeving. Totaal verschillende omgevingen. Maar ga je over op warmtepompen, dan heb je met al deze omgevingen te maken. En Jelle maakt ter plekke heel zichtbaar waar je als installateur mee te maken krijgt.

 VSK Kennis Quiz | live op de VSK app
Ons vak wordt steeds slimmer. Meer hightech, meer digitaal, meer branche-overschrijdend. Ga naar de appstore, zoek op VSK Vakbeurs, download de VSK app en doe mee aan de grote VSK Kennis Quiz. Tijdens de VSK – via de app – wordt jouw parate kennis getest. Live, op de beursvloer! Doe mee en speel om verschillende fantastische dagprijzen. Ben je echt een kei in je vak? Dan ding je samen met  andere winnaars mee naar de hoofdprijs!

VSK Beurscafé
Waar kan je op je gemak je bezoek voorbereiden met een kop koffie? Even zitten om te overleggen? Maak je beursdag extra gezellig met een biertje, goede muziek en een lekkere hap eten? Dat kan allemaal in het VSK Beurscafé op het buitenterrein tussen hal 7 en 11.

Scholierenroute
OTIB verzorgt op de eerste beursdag de scholierendag. Deze dag is speciaal voor de vakman van morgen. Speciaal voor jongeren die (voorzichtig) enthousiast zijn over het installatievak. Maar zij zijn ook toekomstig personeel of ondernemers die op zoek zijn naar informatie. Natuurlijk over de ontwikkelingen en innovaties in de branche. Maar ook over arbeidsmogelijkheden en beroepskansen.

Hal 10 Stand A040 | VSK Nieuws Café powered by Installatie.nl
Onder leiding van Frans Reichardt zijn hier dagelijks ronde tafelgesprekken, interviews met vakgenoten en discussies onder branchegenoten. Natuurlijk rond actuele onderwerpen als Gemak en Comfort, Energie(r)evolutie en Digitaal & Slim. Kijk voor meer informatie: www.vsk.nl/nieuwscafe 

Hal 10 stand F032 | OTIB met de ‘hololens’ of ‘mixed reality’
Het ziet er – oneerbiedig gezegd – uit als een skibril. Maar in feite heb je 64 gigabyte aan informatie op je neus. Een complete computer met dieptesensoren, een RGB-camera en infrarood-projectoren om het blikveld in kaart te brengen. Dat is een Hololens of Mixed Reality bril. Geen ingewikkeld gedoe meer met het aftekenen van de boorgaten, want die zijn in de hologram geprojecteerd. Met de bril zie je verhoudingen en afstanden terwijl er nog niets is. Dat is de nabije toekomst.

Warmtepompen Innovatieroute
Praten we over warmtepompen, dan praten we om een relatief nieuwe techniek. Dat betekent dat er met name van architecten, installatieadviseurs en medewerkers van vastgoedbedrijven en woningcorporaties veel vragen komen. En juist voor deze groep is de Warmtepompen Innovatieroute. Een uitgekiend parcours langs verschillende standhouders is uitgestippeld. Bij iedere tussenstop staat een expert klaar.

Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

 

Foto's

Reageer op dit artikel