partner nieuws

Rensa sluit zich aan bij Green Deal voor duurzamere logistiek

Installatiebranche

Rensa sluit zich aan bij Green Deal voor duurzamere logistiek
V.l.n.r.: Jur Hofland (Coördinator duurzame logistiek bij Rensa), Arjan Walinga (Projectleider 'Ketensamenwerking in de bouw' bij Bouwend Nederland), Dennis Heijink (commercieel directeur van Rensa) en Jeroen Winkelmolen (Medior manager & adviseur mobiliteit bij Megaborn).

Directeur Dennis Heijink van Rensa heeft op 12 januari de Green Deal bouwlogistiek ondertekend. Binnen de Green Deal werken meerdere organisaties uit de bouwsector samen om de bouwlogistiek op termijn slimmer, efficiënter en daarmee duurzamer te maken. Als duurzame koploper in de installatiebranche doet Rensa graag mee aan dit mooie initiatief.

 

Reductie kosten, congestie en CO2-uitstoot

De bouwsector is goed voor een derde van het aantal transportbewegingen in Nederland. Samenwerking tussen bouwers, installateurs, transporteurs en toeleveranciers kan het aantal voertuigbewegingen laten dalen. Goed georganiseerde bouwlogistiek draagt hiermee bij aan verbetering van de verkeersdoorstroming en de veiligheid op de weg. Bovendien vermindert slimmere en efficiëntere bouwlogistiek de uitstoot van CO2 en bouwhinder voor de omgeving.

 

Bouwlogistiek slimmer plannen

De Green Deal moet ervoor zorgen dat de bouwlogistiek in 2020 zeker 20 procent slimmer, efficiënter en duurzamer is. Om dat voor elkaar te krijgen gaan marktpartijen als Rensa om tafel met opdrachtgevers en kennisinstituten om met gebundelde kennis de bouwlogistiek slimmer te plannen. “Omdat onze organisatie is ingesteld op maatwerklogistiek en wij door onze schaalgrootte ook echt verschil kunnen maken, zetten wij ons graag in om het aantal transportbewegingen te reduceren”, aldus Commercieel Directeur Dennis Heijink.

 

Rensa gaat voor groen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel bij Rensa. Dit heeft geleid tot het behalen van de certificering niveau 3 op de CO2-prestatieladder en de tweede Star van het Lean and Green Programma.

Reageer op dit artikel