partner nieuws

Uitdagende logistiek bij ketelvervanging Defensie

Installatiebranche

Uitdagende logistiek bij ketelvervanging Defensie

Op vijf terreinen van Defensie in Noord Nederland moesten alle ketelhuizen vervangen worden. Installatiebedrijf Unica kreeg opdracht voor de vervanging en schakelde Rensa in voor de ingewikkelde logistiek.

Chris van Vilsteren, manager van Triple P (Unica): “Van Defensie kregen wij de opdracht om de ketelhuizen op vijf Defensiepercelen te vervangen. In totaal gaat het om 98 ketels. Dit moet gebeuren om volgend jaar te kunnen voldoen aan nieuwe regelgeving. Daarnaast verwijderen wij op deze percelen asbest en leggen we een nieuw gasleidingnet aan.”

Uitdagende klus

Unica zocht contact met  technische groothandel Rensa om de logistiek te kunnen regelen. “Met name logistiek gezien betekende deze opdracht een uitdaging voor ons”, vertelt Van Vilsteren. “Zeker bij een klant als Defensie is het belangrijk dat we zo min mogelijk overlast veroorzaken. Dus wilden we het hele project uitvoeren met één logistieke leverancier: Rensa.” De technische groothandel werd benaderd om bij dit project niet alleen eigen producten, maar ook de producten van andere leveranciers te leveren. Daarnaast moest Rensa behalve spullen afleveren ook onderdelen ophalen en was het een lastig te plannen opdracht.

Bekijk de animatie van dit project

Reageer op dit artikel