partner nieuws

Zaterdaglevering biedt uitkomst bij renovatie A’DAM Toren

Installatiebranche

Zaterdaglevering biedt uitkomst bij renovatie A’DAM Toren

Goede bouwlogistiek draagt onmiskenbaar bij aan een soepel lopend installatieproces. Toch is logistiek nog vaak het ondergeschoven kindje in het proces. Doodzonde, want juist daarbij kan flink op de kosten worden bespaard. Hoogste tijd om te laten zien wat Rensa aan logistieke oplossingen in huis heeft. Bij de transformatie van de 80 meter hoge Toren Overhoeks in Amsterdam resulteerde dit in leveringen op zaterdag.

Het project
‘Toren Overhoeks’, het oude hoofdkantoor van Shell Research aan de noordoever van het IJ, wordt getransformeerd tot A’DAM Toren: een multifunctionele toren met een observatiepunt, hotel, club, kantoren voor de creatieve industrie en diverse horeca waaronder een ronddraaiend restaurant. De renovatie staat volledig in het teken van duurzaamheid: een warmte-koudeopslagsysteem (wko-systeem) zorgt voor de verwarming en koeling van het gebouw. Maar ook oplossingen als zonne-energie, duurzame ledverlichting en ventilatie door de benutting van de wind zijn in het ontwerp verwerkt. De renovatie moest eind 2016 gereed zijn.

De vraag
Installateur Van Losser uit Rijssen vroeg Rensa om de gehele bevoorrading voor de werktuigkundige installaties voor zijn rekening te nemen.

Het probleem
Er is voor 22 verdiepingen maar één bouwlift, die zowel door leveranciers als door bouwlieden wordt gebruikt. Bij het aanleveren van materialen dienen de bouwlieden te worden ontzien. Daarbij moet de installatie zo efficiënt mogelijk verlopen en de werktijd van de monteurs ten volle worden benut.

De logistieke oplossing

– Op zaterdagen leveren.
– Goederen van andere leveranciers meenemen.
– Alle benodigde installatiematerialen per verdieping klaarzetten op pallets.

Het resultaat? Bekijk de animatie van dit project

Reageer op dit artikel