partner nieuws

Hoe Caleffi de BIM-uitdaging aanging

Installatiebranche

Hoe Caleffi de BIM-uitdaging aanging

Met de groeiende vraag vanuit de markt naar accurate 3D-content, is BIM een hot topic bij Caleffi. De uitdaging van 2016 was: Hoe kunnen MEP engineers in heel Europa voorzien worden van accurate content voor BIM-projecten? Caleffi heeft gekozen voor MEPcontent als hét portaal voor het aanbieden van BIM-content voor haar producten. “We zochten een […]

Met de groeiende vraag vanuit de markt naar accurate 3D-content, is BIM een hot topic bij Caleffi. De uitdaging van 2016 was: Hoe kunnen MEP engineers in heel Europa voorzien worden van accurate content voor BIM-projecten? Caleffi heeft gekozen voor MEPcontent als hét portaal voor het aanbieden van BIM-content voor haar producten.

“We zochten een partner die de behoeften van onze klanten op BIM-gebied kent” aldus Walter Bertona, Manager Digital Marketing & Communication bij Caleffi. “MEPcontent heeft, als onderdeel van Stabiplan, een jarenlange ervaring in de installatiesector en weet daardoor precies wat de behoeften van de MEP engineer op gebied van content zijn. De keuze voor MEPcontent was dus makkelijk gemaakt.”

Strategische BIM-partner
“MEPcontent heeft zich bewezen als onze strategische partner op BIM-gebied”, zegt Walter Bertona. “Kwaliteit en bruikbaarheid van content is cruciaal voor onze klanten, het MEPcontent-team heeft geleverd wat beloofd is: hoogstaande content die eenvoudig in gebruik is.” In de afgelopen maanden zijn verschillende productgroepen van de Italiaanse fabrikant gepubliceerd op MEPcontent. “De EMCS (European MEPcontent Standard) was beslissend in onze keuze voor MEPcontent als platform”, aldus Bertona. “Wij willen zeker weten dat onze klanten met bruikbare en 100% correcte data werken, door onze producten EMCS-proof te maken kunnen we dit garanderen.”

Marnix Leune, Business Process Manager heeft het content-creatieproces begeleid vanuit MEPcontent. “Omdat de EMCS aansluit op verschillende normen en standaarden, zoals IFC, COBie, VDI 3805 en ETIM, wordt de kwaliteit van de content gegarandeerd” aldus Leune. “Door informatie zoals artikelnummers, GTIN, URL en andere specifieke productdata toe te kennen, werken engineers met producten in BIM-projecten waarmee gerekend en getekend kan worden. Door handelsdata toe te kennen, kan later in de ontwerpcyclus eenvoudig vereiste data aangeroepen worden.”

Meten is weten
Het succes van de BIM-content blijkt uit de statistieken: “In de downloadstatistieken zien we een groei in het aantal downloads. De content wordt over de hele wereld gedownload, tot in Cambodja toe”, zegt Bertona. “De statistieken gebruiken we als input voor onze marketing- en salesactiviteiten. Zo kunnen we middels de statistieken het succes van een productintroductie meten, maar ook zien of sommige producten wellicht meer marketing nodig hebben.” MEPcontent voegt hiermee direct waarde toe aan de internationale sales en marketingstrategie van Caleffi. “We zijn optimistisch door het groeiende aantal downloads van onze content op het portaal. Ook komend jaar staat BIM weer hoog op de agenda en zal onze BIM-content verder uitgebreid worden.”

Over Caleffi
Caleffi is een fabrikant van hoge kwaliteitssamenstellingen voor verwarming, watertechnologie, regelsystemen, warmtesystemen en hernieuwbare energie voor zowel thuis- als bedrijfsmatig gebruik. Het hoofdkantoor van Caleffi staat in Italië, de fabrikant bedient vanuit 15 verkoopkantoren meer dan 70 landen.

Reageer op dit artikel