partner nieuws

Logistieke ondersteuning bij vervanging leidingwerk in gevangenis

Installatiebranche

Logistieke ondersteuning bij vervanging leidingwerk in gevangenis

Opdrachtgever Strukton uit Elsloo stond voor de uitdaging om het leidingwerk te vervangen in de gevangenis in Roermond. Men had te maken met strikte beveiligingseisen. En de vertrekken (cellen) zijn beperkt toegankelijk. De ruimtes moesten onder begeleiding van bewakers geopend en gesloten worden. En de monteurs konden niet ‘even’ van de montageplaats af om de benodigde materialen te behalen. En uiteraard moesten de materialen zo aangeleverd worden dat diefstal wordt uitgesloten.

Technische groothandel Rensa ging aan de slag met bovengenoemde uitdaging en kwam met specifieke oplossingen ten aanzien van de levering van het leidingwerk. Er werd bij de start van het project één leveringsmoment gekozen voor alle materialen. Er werd een afsluitbare antidiefstal rolcontainer ingezet. Deze was overzichtelijk ingericht met magazijnbakken; de magazijnbakken werden voorzien van productinformatie en barcode. Met behulp hiervan was het gemakkelijk om materialen, indien nodig, bij te bestellen.

Dankzij deze logistieke oplossing op maat was het rendement van de monteurs vele malen hoger dan vooraf was ingeschat door Strukton.

Reageer op dit artikel