partner nieuws

Met deze 10 tips haalt u meer uit Revit

Installatiebranche

Met deze 10 tips haalt u meer uit Revit

Naarmate BIM steeds meer wordt toegepast, wordt Revit steeds vaker gebruikt als ontwerpplatform in de werkvoorbereiding. Vaak wordt het potentieel van het platform echter onderbenut.

Misschien is de frustratie herkenbaar: overstappen naar een nieuwe werkwijze op een nieuw platform, waar alles net iets anders werkt dan op het ‘oude’ platform. Het lijkt soms alsof er op het eerdere platform meer mogelijk was, en alles veel makkelijker ging. Het kost natuurlijk tijd om nieuwe gewoontes aan te leren, maar ook onwetendheid speelt hierbij een rol. Er is namelijk veel meer mogelijk in Revit dan in eerste instantie lijkt.

Bruikbare tips
Bart Timmerarends, support Engineer bij Stabiplan: “we zien dat het potentieel van Revit onderbenut wordt, hier willen we graag bij helpen”. Daarom heeft een team van engineers 10 tips op een rijtje gezet in de vorm van Stabitips op YouTube. Bart: “door het geven van bruikbare tips, willen we ervoor zorgen dat de gebruikers het platform beter benutten.”

Bart geeft als voorbeeld: “Zo vinden veel gebruikers het bijvoorbeeld vaak lastig om bepaalde elementen in het model te vinden. Handig is dan om te weten dat je vanuit je schedule makkelijk 3D-views aan kunt maken van geselecteerde elementen.” Dit wordt in deze tip uitgelegd:

Alle 10 tips zijn nu te zien op YouTube. Elke week wordt er weer een nieuwe tip toegevoegd, dus wie niets wil missen kan zich hier abonneren op het YouTube kanaal.

Reageer op dit artikel