partner nieuws

De nieuwe warmtebeeldcamera´s testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872: Eerste keuze voor elke job

Installatiebranche

De nieuwe warmtebeeldcamera´s testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872: Eerste keuze voor elke job

Almere: De specialist op het gebied van meettechniek Testo brengt vier nieuwe warmtebeeldcamera´s op de markt. De modellen testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872 maken door hun onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding duidelijk, dat topkwaliteit Made in Germany en een aantrekkelijke prijs elkaar niet uitsluiten.

De nieuwe Testo innovaties plaatsen een duidelijk uitroepteken in de zwaar bevochten markt voor warmtebeeldcamera´s: Ze bezitten een resolutie van tot wel 320 x 240 pixels. Met de standaard testo SuperResolution technologie kan deze op de PC zelfs worden verhoogd tot 640 x 480 pixels. Geen enkele vergelijkbare warmtebeeldcamera heeft een betere beeldkwaliteit.

Smart en gekoppeld werken
Met uitzondering van het instapmodel testo 865 kunnen alle warmtebeeldcamera´s ook worden verbonden met de testo Thermography App. De voor iOS en Android verkrijgbare app maakt de smartphone/tablet van de gebruiker tot een tweede display en de afstandsbediening van de camera, en dient ertoe om ter plaatse snel compacte rapporten aan te maken, online op te slaan en per e-mail te verzenden.

De modellen testo 871 en testo 872 kunnen bovendien draadloos met de thermo-hygrometer testo 605i en de stroomtang testo 770-3 worden verbonden. Zo kan snel en eenduidig worden herkend, waar precies in een gebouw zich vochtige plekken bevinden of met welke last een schakelkast loopt.

Objectief vergelijkbare warmtebeelden
Temperatuurschaal en kleurgeving van warmtebeelden kunnen individueel worden aangepast. Daarom is het mogelijk dat bijv. het warmte-isolerende gedrag van een gebouw verkeerd wordt geïnterpreteerd. De nieuw ontwikkelde functie testo ScaleAssist lost dit probleem op, doordat hij de kleurverdeling van de schaal aanpast aan de binnen- en buitentemperatuur van het meetobject en aan het verschil daartussen. Dit zorgt voor objectief vergelijkbare en foutloze warmtebeelden van het warmte-isolerende gedrag van gebouwen.

Automatische instelling van de emissiegraad
De instelling van emissiegraad en gereflecteerde temperatuur – onmisbaar voor precieze warmtebeelden – was tot op heden met betrekking tot de gereflecteerde temperatuur ook eerder onnauwkeurig. Dat verandert met de testo ε-Assist. Om deze functie te benutten wordt een speciale sticker (ε-Marker) opgebracht aan het meetobject. Via hun geïntegreerde digitale camera herkennen de warmtebeeldcamera´s testo 868, testo 871 en testo 872 de sticker, stellen de emissiegraad en gereflecteerde temperatuur vast en stellen beide waarden automatisch in.

De warmtebeeldcamera´s testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872 zijn vanaf nu direct bij Testo of in de gespecialiseerde handel verkrijgbaar.

Contact
Testo BV 0365487000 info@testo.nl

Testo SE&Co
Testo SE met hoofdzetel in het Zwarte Woud is wereldwijd toonaangevend op het gebied van draagbare en stationaire meetoplossingen. In 32 dochtermaatschappijen over de hele wereld onderzoeken, ontwikkelen en produceren 2.500 medewerkers producten voor de hightech onderneming, en brengen deze op de markt. De expert in meettechniek overtuigt meer dan 650.000 klanten wereldwijd met hoogprecieze meetinstrumenten en innovatieve oplossingen voor het management van meetgegevens van morgen. Producten van Testo AG helpen om tijd en resources te besparen, het milieu en de gezondheid van mensen te beschermen en om de kwaliteit van waren en dienstverleningen te verhogen.

Een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 10 % sinds de oprichting in 1957 en een huidige omzet van net geen kwart miljard euro staven indrukwekkend, dat het Zwarte Woud en hightech systemen perfect samengaan. Tot het succesrecept van Testo behoren ook de meer dan gemiddelde investeringen in de toekomst van de onderneming. Ongeveer een tiende van de jaarlijkse omzet wereldwijd investeert Testo in Onderzoek & Ontwikkeling.

Reageer op dit artikel