partner nieuws

Gegroefde buissysteemoplossingen in Stabicad

Installatiebranche

Gegroefde buissysteemoplossingen in Stabicad

Met het ‘gegroefd’ systeem introduceerde Victaulic, wereldleider op gebied van mechanische buiskoppelingssystemen, 85 jaar geleden een revolutionair concept in de buisindustrie. Een mechanische koppeling, bestaande uit twee koppelingshelften, een dichting en twee bouten en moeren, die klemt in de buisgroeven en zo een verbinding vormt.

Inmiddels kent iedereen de voordelen en zijn de producten ook beschikbaar op MEPcontent.eu. Door de samenwerking met Stabiplan wil Victaulic aan engineers en tekenaars de mogelijkheid bieden om van de superieure ontwerpflexibiliteit te genieten die gepaard gaat met het uittekenen van een gegroefd systeem tijdens het installatieontwerp.

Technische en praktische voordelen
De talloze innovatieve producten van Victaulic, zoals de FireLock NXT alarmkleppen en installatieklare koppelingen, bieden onmiskenbare technische en praktische voordelen: snelle installatie, besparing van ruimte en verbetering van de systeemprestaties. Door het gebruik van de producten van Victaulic voor HVAC installaties of brandveiligheidsystemen kunnen projectteams bovendien effectiever engineeringsuitdagingen oplossen, bijvoorbeeld door te kiezen voor flexibele systemen die het mogelijk maken om seismische krachten op te vangen, thermische uitzetting en inkrimping te compenseren en ook systeemlawaai en -trillingen op te vangen zonder dat er een rubberen compensator nodig is.

Materiaallijsten genereren
Engineers en tekenaars kunnen de producten van Victaulic in Stabicad implementeren en niet alleen de juiste berekeningen uitvoeren, maar bijvoorbeeld ook correcte materiaallijsten genereren en de juiste kostprijs van de installatie berekenen. In de database van Victaulic zit een compleet systeem met onder meer gebruiksklare koppelingen, kleppen en roestvrijstaal producten. Om in te spelen op de groeiende vraag in de markt naar content zijn de producten ook als Revit-families en 3D-dwg’s beschikbaar op MEPcontent.eu.

Voordelen al in de ontwerpfase
Philip Janssens, Construction Piping Systems manager: “We zijn met Stabiplan in zee gegaan omdat we het beste willen aanbieden, niet alleen aangaande onze producten maar ook wat betreft andere diensten. We willen garant staan voor kwaliteit. Onze eindgebruiker geniet van ons innovatief productgamma, maar we gaan ook verder. Dankzij de samenwerking met Stabiplan bieden we engineers en tekenaars de juiste content en productinformatie aan. Ze kunnen met alle Victaulic producten effectief systemen gaan uittekenen en zo de voordelen van onze oplossingen al in de ontwerpfase integreren.”

Inzicht in verbeteringen
Victaulic heeft ook zelf een tekenafdeling. Verschillende tekenaars kregen een gepersonaliseerde training in StabiBASE, Stabicad for Revit en Stabicad for AutocCAD. “We vinden het belangrijk om in het ontwerpproces betrokken te zijn. Door zelf onze eigen producten in Stabicad uit te tekenen hebben we een beter inzicht in wat goed loopt en wat misschien nog geoptimaliseerd kan worden. Zo kunnen we samen met de ontwikkelaars van Stabiplan werken aan de beste oplossingen.”

Reageer op dit artikel