partner nieuws

Een efficiëntere installatie dankzij Testo

Installatiebranche

Een efficiëntere installatie dankzij Testo

Warmtebeeldcamera’s van Testo zijn niet alleen nuttig bij een gebouw- inspectie. Ze komen ook van pas bij de koude-, klimaat- en warmtepompentechniek.

Een warmtebeeld camera visualiseert infraroodstraling. Met deze warmtebeelden wordt snel inzicht verkregen in het functioneren van een installatie.

Temperatuurmeters (Digitale) metersets en losse temperatuurmeters kunnen de indruk wekken dat een installatie goed functioneert, terwijl er toch problemen zijn. Warmtebeeldcamera testo 882 van Testo spoort de oorzaak van deze problemen op. Dit resulteert in beter en efficiënter werkende installaties met minder storingen en / of uitval.

Lekke afdichting

Ook binnen de koeltechniek biedt de thermografische camera  grote toegevoegde waarde. Gebreken in een koeltechnische installatie worden met behulp van testo 882 meteen zichtbaar.  Zoals een lekke afdichting van een koelceldeur of een temperatuurverloop bij een compressor of een fout in de koelcel isolatie.

Temperatuurverandering visualiseren

Koeltechnici kunnen met de infraroodcamera op nieuwe manieren de efficiëntie van een systeem  beoordelen en  verhogen. Zo is het mogelijk de temperatuurverandering van oververhitting bij verdampers te visualiseren. Ook controle van de dichtheid aan koelceldeuren behoort tot de mogelijkheden.

Vergelijkende temperatuurmeting

Een andere toepassingsmogelijkheid van testo 882 is een vergelijkende temperatuurmeting aan componenten, zoals compressoren. Het is vooral nuttig om de temperatuur van de compressoren in een netwerk te vergelijken. Dit helpt om vroegtijdig grote slijtage op te sporen en tijdige vervanging van onderdelen te voorspellen.

Digitale camera

Infraroodcamera  testo 882 is voorzien van  een digitale camera. Deze slaat steeds een werkelijk beeld op, parallel aan het infraroodbeeld. Dit maakt het makkelijker beelden te categoriseren. Ook het vinden van de meetobjecten wordt eenvoudiger. De  sensor en het display van testo 882 hebben een hoge resolutie. Dit zorgt voor een indrukwekkende visualisatie  (zie foto).

Workshops

Testo geeft workshops over  thermografie. Ook kan bij Testo een gratis boek over thermografie worden aangevraagd.

Voor meer informatie: www.testo.nl / 036-5487000

Reageer op dit artikel