partner nieuws

Testo gaat samenwerking aan met Voedselbanken Nederland

Installatiebranche

Testo, de wereldmarktleider in meetinstrumenten, en de Voedselbanken Nederland gaan een samenwerking aan voor de levering van temperatuur meetinstrumenten. Dit zal uiteindelijk resulteren in levering van een testo 103 voor alle filialen van de Voedselbank in Nederland.

Tijdens de Horecava 2012 zijn de Voedselbanken Nederland en Testo met elkaar in contact gekomen. Net als iedere organisatie die met voedingsmiddelen werkt moeten ook de Voedselbanken voldoen aan de Warenwet besluit Hygiëne van Levensmiddelen. Testo bleek hier een perfecte oplossing voor te hebben, zodat geborgd is dat veilig met voedsel omgegaan wordt.

Met de door Testo aangeleverde testo 103 levensmiddelenthermometer zijn de Voedselbanken eenvoudig in staat om snel en accuraat de Warenwet na te leven. Aanvullend hebben enkele Voedselbanken dataloggers geleverd gekregen voor de continue bewaking van de temperatuur in koelingen en vriezers.

Mark Preidel  van de Voedselbanken Nederland is erg positief over deze vooruitgang: “Het is goed nieuws omdat dit aangeeft dat de lokale voedselbanken serieus aan de slag willen met voedselveiligheid en de eisen die de VWA aan ons heeft gesteld.”

Ook Matthijs Verhoef, productmanager bij Testo, is enthousiast over deze samenwerking. “Hiermee proberen we bij te dragen aan het doel van de voedselbanken, en hoeven zij zich geen zorgen te maken over voedselveiligheid. We zijn erg trots op deze samenwerking.”

Voor meer informatie over de Voedselbanken Nederland verwijzen we graag naar hun website: www.voedselbankennederland.nl.

Reageer op dit artikel