partner nieuws

De nieuwe generatie installatietesters

Installatiebranche

Bij aanleg of onderhoud van een elektrotechnische installatie dient de technicus zich te houden aan de geldende normering, zoals de NEN1010 en NEN3140. Deze normen schrijven verschillende testen voor, zoals isolatieweerstand, circuitimpedantie, aardingsweerstand en aardlekschakelaartesten.

De nieuwe generatie installatietesters van Megger is ideaal voor dit doel. De MFT1800-serie biedt uitgebreide functionaliteit en groot bedieningsgemak. De unieke vormgeving maakt het mogelijk het instrument te gebruiken als het op de grond of een traptrede staat, om de nek hangt of in de hand gedragen wordt. De dubbele TEST- en LOCK-knoppen (aan beide kanten) maken het gemakkelijk om het toestel zowel links- als rechtshandig te bedienen. De handige draaiknoppen met kleurcodes maken selectie van functie en bereik snel en eenvoudig en de geschakelde meetsonde biedt extra bedieningsgemak. Het grote contrastrijke display met verlichting geeft alle relevante waarden gelijktijdig weer. De MFT1800-serie voldoet aan de norm IEC 61010 CAT IV 300 V en kan daarmee veilig worden aangesloten op elk punt in het systeem, tot aan de brontransformator. De behuizing biedt beschermingsklasse IP54 en kan daarmee in vrijwel alle voorkomende omstandigheden worden toegepast.

Afhankelijk van het gekozen model biedt de MFT1800-serie buiten de standaard functies additionele eigenschappen, zoals True RMS spanningsmeting, indicatie van de draaiveldrichting, het testen van type AC, A, S, B en 3-fasen aardlekschakelaars, aardingsweerstandmeting met 1of 2 hulpelektroden en zelfs een penloze meting. Het topmodel biedt een intern geheugen voor opslag van testresultaten, Bluetooth communicatie en een interne accu met acculader.

De Megger MFT1800-serie kan uiteraard worden voorzien van KWS®, waarmee de onderhoudskosten laag en inzichtelijk zijn en de nauwkeurigheid van uw metingen is gewaarborgd.

MEGGER_MFT1800-serie

Reageer op dit artikel