partner nieuws

Caleffi pakt uit met nieuw onderzoekscentrum

Installatiebranche

Caleffi, het bedrijf met Italiaanse roots voor centrale verwarming, sanitair en hydronische oplossingen, pakt uit met een nieuw onderzoekscentrum.

De vermiljoenrode ‘Cuborosso’ heeft als voornaamste taak het verbeteren van bestaande producten, het ontwikkelen van nieuwe producten en het testen van standaardonderdelen. Hierbij wordt volgens Caleffi een sterke nadruk gelegd op energiebesparing en topkwaliteit. De rode kubus zou een veruitwendiging moeten zijn van enerzijds de wetenschappelijke en technische activiteiten en anderzijds de kracht en filosofie van het bedrijf.

     De Cuborosso ontleent zijn naam aan zijn opvallende kleur en vorm

Activiteiten van het onderzoekscentrum

Zoals reeds vermeld, werd dit centrum opgericht met welbepaald takenpakket voor ogen. De eerste, en misschien wel belangrijkste taak, houdt de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen voor verwarmings- en sanitaire installaties in. Hierbij wordt onder andere gezocht naar een verbetering op vlak van levensduur, degelijkheid en duurzaamheid. Naast de sanitaire producten, zal dit centrum ook onderzoek verrichten naar nieuwe producten en systemen voor zonne-energie en geothermische installaties. Hiervoor werd het centrum voorzien van een aanzienlijk aantal zonnepanelen. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de panelen tegelijkertijd functioneren als onderzoeks- en gebruiksobject.

In het centrum probeert men op een duurzame manier de verbetering van producten te garanderen

Energiebesparing

Naast het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe technologieën, staat in dit onderzoekscentrum ook het testen ervan op diverse materialen en in diverse omstandigheden centraal. Zo worden bepaalde producten in normale werking onderworpen aan extreme druk- en temperatuursomstandigheden. Op die manier is het centrum in staat om producten die een risico zouden kunnen vormen, tijdig te detecteren en aanpassen. De energie die men hiervoor gebruikt, kan volgens Caleffi integraal gerecycleerd worden via een reeks reservoirs die toelaten het warm en koud water na de testen te recupereren.

Reageer op dit artikel