partner nieuws

Prinses Máxima aanwezig bij prijsuitreikingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland

Installatiebranche

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdagmiddag 3 maart aanwezig bij de prijsuitreiking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam. Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert de jaarlijkse prijsuitreiking in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister van OCW, M.J. van Bijsterveldt-Vliegenthart reikt beide prijzen uit.

De prijs Beste Leerbedrijf wordt uitgereikt aan een erkend leerbedrijf dat zich positief onderscheidt in haar opleidingsbeleid. De prijs Beste Praktijkopleider is voor de praktijkopleider die zijn leerlingen op een onderscheidende manier inspireert, stimuleert en motiveert. De prijswinnaars mogen zich een jaar lang als ambassadeur voor de leerbedrijven binnen het beroepsonderwijs presenteren.

Dit jaar wordt voor de 15e keer het beste leerbedrijf van Nederland gekozen en voor de tweede keer de beste praktijkopleider. In Nederland bieden ruim 223.000 erkende leerbedrijven dagelijks een stageplaats of leerwerkbaan aan zo’n 400.000 mbo’ers. De kenniscentra zijn verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van deze leerbedrijven.

Reageer op dit artikel