nieuws

Energiewacht neemt bedrijven familie Huisman over

Installatiebranche

Energiewacht heeft op 1 oktober 2019 de bedrijven Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord overgenomen. Deze drie vennootschappen zijn onderdeel van het familiebedrijf Huisman.

Energiewacht neemt bedrijven familie Huisman over
Andries Huisman, Jolanda Huisman en Elze Meijering van Energiewacht (van links naar rechts) na het tekenen van het contract.

De familie Huisman startte in 1986 met het aanleggen en onderhouden van installaties voor verwarming, luchtbehandeling, airconditioning en opwekking van duurzame energie, waaronder zonne-energie. De gezamenlijke bedrijven hebben 45 werknemers in dienst en een omzet van ongeveer 13 miljoen euro.

 

Zelfstandig functionerend

De drie bedrijven, gevestigd in Groningen en Stadskanaal, worden elk afzonderlijk overgenomen door Energiewacht, maar blijven grotendeels zelfstandig functioneren. Andries Huisman blijft voor een periode van minimaal twee jaar directeur met een commerciële en adviserende rol.

>Leestip: interview met Andries Huisman in Gawalo van juni 2016

 

Toonaangevend in energietransitie

Energiewacht, een van de servicepartners van Essent, geeft met deze overname invulling aan strategische doelstellingen. Gezamenlijk willen de partijen toonaangevend zijn in de energietransitie. Hun ambitie is een nog actievere rol te spelen in de verduurzaming van particuliere woningen, de woningvoorraad van woningcorporaties en de utiliteitssector.

 

Uitbreiden activiteiten en personeel

De focus ligt op het uitbreiden en intensiveren van de activiteiten in Noord-Nederland. Energiewacht gaat met de bedrijven investeren in de professionalisering van monteurs en het aantal installatiemonteurs uitbreiden. Naar verwachting geeft dit op termijn ook een impuls aan de werkgelegenheid in de regio.

 

Reageer op dit artikel