nieuws

Intergas krijgt Amerikaanse eigenaar

Installatiebranche

Cv-ketelfabrikant Intergas uit Coevorden komt in Amerikaanse handen. Het bedrijf is op 31 mei 2019 een dochteronderneming geworden van het Amerikaanse bedrijf Rheem.

Intergas krijgt Amerikaanse eigenaar

Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem en wordt een volledige dochteronderneming van Paloma Rheem Global, Inc. Intergas zal zijn activiteiten in Europa blijven voortzetten onder zijn eigen naam en het hoofdkantoor blijft gevestigd in Coevorden.

 

Grootste leverancier cv-ketels

Intergas is Nederlands grootste leverancier van hr-ketels en boilers voor de particuliere markt. Het bedrijf opende in 2018 een tweede productielocatie in Coevorden, met als doel de productie van gasgestookte cv-ketels op te schroeven tot 500.000 per jaar. In 2017 produceerde het bedrijf al bijna 250.000 cv-ketels. Dat is een aanzienlijk deel van de naar schatting 425.000 hr-ketels die in 2017 werden verkocht op de Nederlandse markt.

 

Helft omzet uit export

Een gedeelte van deze productie is bestemd voor de export. “Op dit moment genereren we een derde van onze omzet uit export en de verwachting is dat dat aandeel tot 50% zal stijgen”, zo vertelde directeur Peter Cool eind vorig jaar in Gawalo. “Dat komt omdat in Polen, maar ook in Duitsland, de gasnetwerken nog steeds worden uitgebreid. Terwijl in Nederland de vraag, mede door de vervangingsmarkt, groot blijft.”

 

Dochterondernemingen

Intergas heeft zelf ook dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. De producten van Intergas zijn in Canada en de Verenigde Staten verkrijgbaar onder het merk IBC.

 

Amerikaanse marktleider waterverwarming

Het Noord-Amerikaanse bedrijf Rheem levert producten voor verwarming en koeling voor commerciële toepassingen en daarnaast producten voor waterverwarming en verwarming van zwembaden en spa’s. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit in Atlanta, Georgia.

 

Meer slagkracht

Met de overname hoopt Rheem meer slagkracht te krijgen op de Europese markt voor warmte- en warmwateroplossingen. Tegelijkertijd geeft deze overname Intergas de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en uit te breiden naar andere markten en regio’s.

 

Investeren op lange termijn

Janno de Haas, CEO van Intergas: “We zijn erg enthousiast over het samengaan met Rheem. Rheem begrijpt onze business en hun management is bereid om op de lange termijn te investeren in de groei van Intergas. Samen gaan we de ontwikkeling van innovatieve producten versnellen en nieuwe markten en gebieden betreden.”

 

Innovatieve producten

“We zijn heel blij met de toevoeging van Intergas aan onze Global Water Division”, zegt Chris Peel, President en CEO van Paloma Rheem Global, Inc. “De bedrijfscultuur van Rheem en Intergas passen goed bij elkaar, beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten waarmee ze op een zinvolle en positieve manier een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Leestip: “Hoe verwarmen we in de toekomst onze woningen?”, interview met Intergas directeur Peter Cool naar aanleiding van de opening van de nieuwe fabriekshal.

 

Reageer op dit artikel