nieuws

Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

Installatiebranche

Techniek Nederland is sinds 15 januari 2019 de nieuwe naam van de branchevereniging voor installateurs Uneto-VNI. Volgens voorzitter Doekle Terpstra: “een glasheldere naam met een herkenbare klank”.

Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

De naam Uneto-VNI ontstond 16 jaar geleden bij de fusie tussen de twee verenigingen Uneto en VNI. Ze plakten de activiteiten aan elkaar en de naam. Maar de naam is nauwelijks nog herkenbaar, zegt Doekle Terpstra, de huidige voorzitter van Uneto-VNI. Bovendien zal de maatschappelijke relevantie van de installatiesector de komende jaren alleen maar groeien. Terpstra: “Zo’n sector verdient een glasheldere naam met een herkenbare klank. Daarom heten we voortaan Techniek Nederland.”

Technische experts

De techniekbranche neem een steeds sterkere positie in binnen de gebouwde omgeving, industrie en infratechniek. De naam Techniek Nederland markeert die ontwikkeling, vertelt Doekle Terpstra. “Onze leden zijn technische experts en ontwikkelen zich tot dienstverleners op een breed terrein. Ze plaatsen niet alleen technische systemen, maar voeren ook de regie over complexe technische projecten, van ontwerp en plaatsing tot beheer en onderhoud. Techniek Nederland zal die rol de komende jaren benadrukken en versterken.”

Techniek Nederland als merknaam

Techniek Nederland is vanaf 15 januari ook een merknaam die installatiebedrijven gaan gebruiken voor consumenten en zakelijke opdrachtgevers. Daarbij horen ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Terpstra: “Ons profiel wordt duidelijker, zowel naar politiek en overheid als naar de organisaties waarmee we samenwerken.”

Op Cobouw.nl staat een interview met Doekle Terpstra over de naamswijziging.

Reageer op dit artikel