nieuws

Engie neemt wko-specialist over

Installatiebranche

Technisch dienstverlener Engie heeft wko-specialist Installect overgenomen. Het gaat om de bedrijven Installect Advies, Geocomfort, Insted en Reduses.

Engie neemt wko-specialist over

De Installect-bedrijven leveren duurzame energiesystemen en zijn gespecialiseerd in installaties voor warmte-en-koudeopslag (wko). De Installect bedrijven Installect Advies, Geocomfort, Insted en Reduses zijn op 2 juli 1998 opgericht door Henk Broekhuizen en Gerrit Kamphuis. Ze gaan door met hun bedrijfsvoering en blijven onder dezelfde naam actief in markt.

Leiding nemen in verduurzaming

Volgens het persbericht van Engie past de overname bij ‘de ambitie om leiding te nemen in duurzame verandering’. Engie Services is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de installaties op de aardgasloze Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). De campus maakt gebruik van duurzame energieopwekking met onder andere warmte-koude opslag (wko), warmtepompen en 8.800 zonnepanelen.

Oprichting Engie Ventures & Integrated Solutions (EVIS)

Om verder te groeien op het vlak van duurzame innovaties heeft Engie het bedrijf Engie Ventures & Integrated Solutions (EVIS) opgericht. Door de overname van de aandelen van de Installect-bedrijven telt EVIS nu 150 medewerkers. Guido Frenken, algemeen directeur van EVIS: “We zijn blij met de nieuwe collega’s, het vakmanschap en de passie die ze meebrengen en die we samen dagelijks bij klanten blijven inzetten. Engie is al jaren bezig met het ontwerp, de bouw en exploitatie van individuele en collectieve duurzame energiesystemen. Met de overname van de Installect verbreden en versterken we ons verder op dit gebied.”

Grootste installatiebedrijf van Nederland

Engie Nederland bestaat uit Engie Services en Engie Energie. Bij Engie Nederland werken 6.200 medewerkers. Het onderdeel Engie Services was vorig jaar al de onbetwiste marktleider onder de installatiebedrijven volgens de Cobouw50. Cobouw maakt ieder jaar een lijst met de 50 grootste bouwbedrijven, 20 grootste installatiebedrijven en 15 grootste ingenieursbureaus van Nederland, gerangschikt naar jaaromzet. Ook het jaar daarvoor voerde het voormalige Cofely al de top 20 aan van de installatiebedrijven op de Cobouw-ranglijst.

Reageer op dit artikel