nieuws

ISSO spijkert vakman bij op VSK 2018

Installatiebranche

ISSO spijkert vakman bij op VSK 2018

Op de VSK 2018 heeft kennisinstituut ISSO een kennisplein ingericht waar beursbezoekers elke dag terecht kunnen voor gratis workshops om hun kennis te vergroten. Op het programma staan bijna alle actuele onderwerpen in de installatiewereld; van koolmonoxide tot warmteverlies en van BENG tot Legionella.

Meer eisen aan vakmanschap

Veranderingen in de bouwsector, onder meer de regelgeving die op komst is, stellen meer eisen aan het vakmanschap van installateurs. Mede om die reden organiseert ISSO samen met haar kennispartners en Bureau CRG dagelijks workshops op de vakbeurs VSK 2018.

 

Word vakman in een uur

De zeven workshops die ISSO en haar partners organiseren hebben als motto ‘Word vakman in één uur’. Op het programma staan elke dag dezelfde onderwerpen. Dit betekent dat de bezoeker elk uur kan aanschuiven om een gratis workshop te volgen.

 

Overzicht workshops

De volgende workshops worden dagelijks georganiseerd op de beurrstand van ISSO in hal 10 (F020/F014).

Brand- en Koolmonoxideveiligheid door Hemmink

Rook- en koolmonoxidemelders zijn van levensbelang voor een snelle alarmering. Maar hoe ontwerp en installeer je deze voor een gegarandeerde werking? Daar gaat deze workshop over.

Goed meten is goed weten door Aero-dynamiek

Over het goed uitvoeren van kanaalmetingen bij luchtinstallaties is veel discussie. Deze workshop toont hoe discrepanties kunnen ontstaan en wat de effecten zijn van eventuele verkeerde keuzes.

EPC en BENG door DGMR/BINK Software

Tijdens deze interactieve workshop vindt er uitwisseling van visies plaats en vertellen we de bezoeker wat er de komende jaren verandert in de regelgeving, productinnovaties en software.

ISSO Warmteverlies: nieuwe methodiek en effecten door VABI

Deze workshop behandelt de nieuwe methodiek voor Warmteverlies, waarbij het draait om de veranderingen op het vlak van onder meer opwarmtoeslag, infiltratie en thermische bruggen.

Oplevering en beheer drinkwaterinstallaties door Hydroscope

De workshop biedt de bezoeker inzicht in de beste werkwijze om drinkwaterinstallaties veilig op te leveren en efficiënt te beheren.

Hybride oplossingen en drinkwaterbeveiliging door Caleffi

Hoe koppel je in hybride systemen de opwekkers aan elkaar, zodanig dat er een veilig, optimaal en energie-efficiënt resultaat voor drinkwaterinstallaties ontstaat? Daar gaat deze workshop over.

Zin en onzin van thermografie door KWx

Deze workshop gaat in op thermografie, een ideale manier om op afstand gebouwen energetisch door te meten. Maar wat meet een warmtebeeldcamera en welke materialen kunnen we meten?

 

Aanmelden voor workshops

De workshops van Isso zijn gratis, wel moeten bezoekers zich vooraf aanmelden. Uitgebreide informatie over deze workshops en de aanmeldformulieren vindt u op isso.nl.

 

VSK 2018

De vakbeurs VSK vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.


Meer informatie over de VSK vakbeurs is hier te vinden.

Direct gratis inschrijven voor de vakbeurs VSK kan hier.

Reageer op dit artikel