nieuws

Vakmedianet gaat samenwerken met bouwdataspecialist

Installatiebranche

Vakmedianet, uitgever van onder meer Gawalo, Installatie Journaal, vakblad Warmtepompen en Cobouw, gaat samenwerken met bouwdataspecialist IB the data company uit Eindhoven.

Vakmedianet gaat samenwerken met bouwdataspecialist

Dataspecialist ‘IB the data company’ zorgt voor een gestructureerde uitwisseling van product- en prijsinformatie van bouwmaterialen tussen leveranciers en afnemers in de bouwkolom. De IB-database bevat assortimentsgegevens van meer dan 250 leveranciers, onderverdeeld in producenten en handelsbedrijven. IB heeft onderhoudscontracten met nagenoeg alle A-merken in de bouw voor datacollectie en doorlopende actualisatie van het assortiment.

 

Vakinformatie voor de bouw

Vakmedianet is uitgever van onder meer de merken Cobouw, Vastgoedmarkt en de Architect, en van daaraan gerelateerde diensten en databases, zoals Cobouw Bouwberichten, Cobouw Bouwkosten en NBD. Vakmedianet heeft met het blad en de website van Cobouw de nummer 1 positie op het gebied van vakinformatie in de bouwwereld verworven.

 

Bouwdatabases

Daarnaast bedient Vakmedianet de bouw met databases, zoals NBD (Nederlandse Bouw Documentatie) en raming- en calculatietools onder het merk Bouwkosten.

 

Verrijken content en databases

De samenwerking met IB draagt bij aan uitbreiding en verdieping van bestaande content op Cobouw door nieuwe dataverzamelingen toe te voegen op het gebied van bouwmaterialen. Ook is het de bedoeling om de bestaande databases en tools te verrijken.

Reageer op dit artikel