nieuws

Engie Services nog steeds koploper Cobouw50

Installatiebranche

Engie Services Nederland voert ook dit jaar weer de top 20 aan van de installatiebedrijven in de Cobouw50. Cobouw50 is de jaarlijkse lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland, gerangschikt naar jaaromzet. De lijst heeft daarnaast ook een top 20 van installateurs en een top 15 van ingenieursbureaus.

Engie Services nog steeds koploper Cobouw50

Engie Services blijft volgens Cobouw50 de onbetwiste marktleider onder de installatiebedrijven. Ook vorig jaar voerde het voormalige Cofely al de top 20 aan van de installatiebedrijven op de Cobouw-ranglijst. Wel leverde het bedrijf sinds de vorige editie behoorlijk wat in aan bedrijfsopbrengst en nettoresultaat.

 

Croonwolter&Dros en Spie Nederland

Op de tweede plek staat dit jaar Croonwolter&Dros. Vorige jaar bekleedde Croon Elektrotechniek nog de derde plaats in de top 20. Door de fusie met Wolter&Dros komt het bedrijf dit jaar een plek hoger uit dan de voormalige nummer 2, Spie Nederland. Spie Nederland laat ten opzichte van 2015 wel een forse groei zien in bedrijfsopbrengst en winst.

 

Strukton Worksphere en Unica Installatiegroep

Oranjewoud-dochter Strukton Worksphere was vorig jaar de hoogste nieuwkomer: op positie 4 van de lijst. Dit jaar zakt het bedrijf naar de vijfde plek, ten gunste van de Unica Installatiegroep.

 

Cobouw50

Cobouw50 is een jaarlijkse uitgave van Cobouw. De rangschikking op jaaromzet is tot stand gekomen in samenwerking met PwC. De cijfers zijn gebaseerd op jaarverslagen en andere openbare bronnen. De digitale editie van Cobouw50 is te lezen op cobouw.nl.

Reageer op dit artikel