nieuws

Groothandel opent Inspiratiecentrum Duurzaamheid

Installatiebranche

Groothandel Technische Unie heeft sinds 1 november een Inspiratiecentrum Duurzaamheid aan de Ravensburgstraat 2 in Zwolle. Het centrum helpt installateurs bij het ontwikkelen van duurzame maatwerkoplossingen voor hun opdrachtgevers.

Groothandel opent Inspiratiecentrum Duurzaamheid

In het Inspiratiecentrum Duurzaamheid kan de bezoeker verschillende duurzame concepten leren kennen en beleven. Pv-panelen, hybride systemen, BENG (bijna energieneutrale gebouwen) en NOM (nul op de meter) hebben elk een eigen ruimte. Daarin is een aantal duurzame totaaloplossingen te zien die binnen het betreffende concept kunnen worden toegepast.

Geen scheiding tussen E en W

Deze oplossingen overstijgen de traditionele scheiding tussen E en W. Producten en fabrikanten worden aan elkaar gekoppeld, zodat de bezoekers complete en werkende duurzame mogelijkheden kunnen ervaren.

Smart home

Daarnaast is er een compleet ingericht Smart Home. In dit demohuis laat Technische Unie schakelsystemen zien van meerdere leveranciers en kan de bezoeker kennismaken met de manier waarop artikelen binnen de systemen gekoppeld zijn, zoals bewaking, verlichting en temperatuurregeling. Ook is er een speciale lichtruimte waar men LED-verlichting en de invloed van licht op het dagelijks leven ervaart.

Duurzaamheidsteam met specialisten

Om haar klanten persoonlijk te ondersteunen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen, beschikt Technische Unie over een duurzaamheidsteam dat bestaat uit zes duurzaamheidsspecialisten. Deze specialisten kunnen installateurs wegwijs maken in het assortiment duurzame producten, oplossingen en duurzame diensten die Technische Unie levert.

Inspiratiecentrum Duurzaamheid bezoeken

Het Inspiratiecentrum Duurzaamheid is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08u30 en 17u00. Een bezoek brengen is alleen mogelijk op afspraak. Geïnteresseerden kunnen een bezoek plannen op Inspiratiecentrumduurzaamheid.nl.

Reageer op dit artikel