nieuws

Julian van Lohuizen elfde op WorldSkills

Installatiebranche

Julian van Lohuizen heeft de elfde plaats behaald en een Medal of Excellence gewonnen op de WorldSkills in Abu Dhabi. Hij deed dat tijdens de wedstrijd Sanitaire – en Verwarmingstechniek.

Julian van Lohuizen elfde op WorldSkills
Foto: Olivier Huisman/UrbanTurtle

Julian van Lohuizen studeert aan het Deltion College en werkt bij Installatiewerk Noord Oost Flevoland dat hem detacheert bij Elders Totaalinstallateur in Raalte.

Strak trainingsschema

Eerder vertelde Julian aan Gawalo hoe hij zich voorbereidde op deze ‘WK voor beroepen’. Samen met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Elders Totaalinstallateur en Deltion College stelde hij een strak trainingsschema op voor WorldSkills. “Ik ben inmiddels al maanden aan het oefenen. Niet alleen op technische vaardigheden, maar ook op het Engels – want de opdrachten en onderlinge communicatie zullen in Abu Dhabi ook in het Engels zijn.”

Wedstrijd Sanitaire – en Verwarmingstechniek

Tijdens deze 44e editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Acht Nederlanders kregen een medal of excellence, waaronder Julian van Lohuizen. Deze medailles werden toegekend voor een bovengemiddelde prestatie. Julian moest zich tijdens de wedstrijd Sanitaire – en Verwarmingstechniek meten met tegenstanders uit 27 andere landen.

Wedstrijd voor Koude en Luchtbehandeling

In de wedstrijd voor Koude en Luchtbehandeling nam Robin Smets het namens Nederland op tegen collega’s uit 22 andere landen. Hij eindigde op de zeventiende plaats. Smets volgt de beroepsopleiding servicemonteur aan het Koning Willem 1 college en werkt daarnaast als aankomend (service)monteur bij ENGIE Refrigeration.

WorldsSkills 2017

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 landen of regio’s in 51 beroepen mee. De wedstrijd vond plaats van 14-19 oktober 2017 en werd bezocht door 150.000 bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld.

Reageer op dit artikel