nieuws

Wasco neemt Aircovent over

Installatiebranche

Technische Groothandel Wasco uit Twello neemt per 1 augustus 2017 100% van de aandelen over van het Rotterdamse bedrijf Aircovent. Wasco speelt met deze strategische overname in op de veranderingen op de verwarmingsmarkt.

Wasco neemt Aircovent over

Wasco is een technische groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, koeltechniek en ventilatie. Ruim 12.000 klanten worden bediend vanuit 34 vestigingen verspreid over Nederland en twee distributiecentra in Apeldoorn en Twello.

Algemeen directeur Herold van den Belt: “Met de overname van Aircovent zetten we een volgende stap in onze groeiambitie op het gebied van airco en koeling. Aircovent zal blijven opereren onder eigen naam en zal verder gefaciliteerd worden door het logistieke – en vestigingsnetwerk van Wasco “.

Aircovent

Aircovent is in 23 jaar uitgegroeid tot marktleider als het gaat om het leveren van installatiematerialen in de airconditioning-, koeling- en warmtepomp branche.

Het bedrijf levert een breed assortiment uit voorraad en biedt haar producten onder meer aan via haar verkoopkantoor en magazijn in Rotterdam en via een eigentijdse webshop. Oprichter Ron Heuker: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten en we hebben in Wasco onze strategische partner gevonden”.

Door het bundelen van de krachten speelt Wasco in op de verduurzaming binnen de verwarmingsmarkt. Wasco kan hierbij gebruik maken van de expertise van Aircovent, terwijl Aircovent gebruik kan maken van het klantenbestand, de logistieke services en het vestigingsnetwerk van Wasco.

Reageer op dit artikel